Cajun rub är en smakrik rub, helt utan socker och tillsatser, som går att använda som torr rub och i marinader. Cajunkryddblandningen härstammar från amerikanska södern; Louisiana och dess historia går tillbaka till 1800- talet. Då kom folk från jordens alla hörn till amerika. De kom från Karibien, Spanien, Italien, Portugal och Afrika - med sina kök och traditioner och det resulterade i cajunkryddan. I den möts alla dessa fantastiska matkulturer och fokus i cajun ligger på örtighet och viss hetta utan att låta det enda eller det andra ta över.
Tips! Blanda cajun rub direkt i färsen till burgare och vips så har du grunden till riktigt härliga cajunburgare! Söker du en passande sås till, kan vi varmt rekommendera Lousiana Cajun från Encona!
Tagga oss gärna i sociala medier om du vill visa hur du använt cajun rub från Kryddlandet!
Passar extra bra till: fläskkött, fågel, grönsaker, vegetariskt, veganskt
Styrka: 2/5
Ingredienser: salt, paprika, basilika, fänkål, svartpeppar, vitlök, lök, chilipeppar, spiskummin, SENAP
Förpackning: 100 gram (återförslutningsbar ståpåse i kraftpapper)
Blandas i Skellefteå, Västerbotten efter Kryddlandets eget recept
#kryddlandet