Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 9-16.30

Saffranssill

Få kryddor är förknippat så mycket med julen som Saffran. Här kommer ett riktigt juligt recept på egen inläggning av sill!En riktigt god sill med kraftig saffranssmak som balanseras med fruktig mango. Till receptet behövs följande:1 pkt urvattnade sillfiléer 0,5 gram Hel saffran1 dl creme fraiche1 msk vitvinsvinäger2 msk rapsolja(eller annan neutral olja)0,5 dl färsk eller fryst Mango i små kubersockerpepparReceptet räcker till 2 mindre burkar (2,5 dl)Gör så…

Kryddig och smakrik Tonic-syrup

Tonic har verkligen fått ett uppsving de senaste åren, med ett allt större utbud av tillverkare och sorter ute i handeln. Den bittra drycken har blivit mer än en ingrediens i den klassiska drinken Gin and Tonic. Idag dricks det tonic i som aldrig förr!Att göra egen tonic är mycket enkelt och följande recept är en snabbvariant på drycken som tar ca 30 minuter att färdigställa. Resultatet blir en koncentrerad syrup som sedan späds ut med kolsyrat vatten. Det centala i tonic-tillv…

Skogsgravat kött

Gravat kött med smak från den svenska skogen!Detta är totalt beroendeframkallande. Det är våldsamt begärligt och vansinnigt gott! Tyvärr är det ett litet pyssel då det tar några dagar. Dels måste du göra gransaltet och dels måste du grava köttet - låt inte det avskräcka dig! Vi börjar med saltet.Se till att ha markägarens tillåtelse att plocka granskott, det ingår inte i allemansrätten. När du grejat det plockar du 20-25 st sp&…

Kimchi på enkelt sätt

KimchiKimchi är en traditionell koreansk rätt som är fermenterad. Även om tillredningen tar sin lilla tid (ca 2 veckor) så är det väldigt enkelt att göra och ingredienserna är ganska få. Allt som krävs är lite noggranhet samt tålamod. Det finns en mängd olika recept för Kimchi och ingredienserna kan skilja sig ganska mycket. Det går även att testa sig fram med olika grönsakskombinationer. I följande recept är det salladskålen(kinak&arin…

Älgfärsburgare med 3 sorters lök och svartvinbärsdressing

Kryddlandet älskar att laga mat. Bäst är vi på att uppfinna nya recept av det vi har hemma. Det är kreativt och klimatsmart! För att göra det här kommer du behöva en mortel och tid. I gengäld får du många måltider som du snabbt plockar fram från frysen, som är både goda och hållbara! Älgfärs tenderar att innehålla mycket vätska. Tina färsen och krama ur den FÖRE du blandar den med något. Annars blir det inte bra. &Aum…

Kall Nudelsallad i Asiatisk stil

Ingredienser:500 g äggnudlarEtt halvt vitkålshuvud6 MorötterGräslök, valfri mängdValfri lök, valfritt antal1 Gurka3 ÄggMarinad:1,5 dl fisksås3 msk ljus soja0,5 dl sesamolja0,5 dl pressad citron3 msk skånsk habanerosås2 msk socker4 msk torkad ramslök2 msk torkad dill0,5 dl sesamfrön3 msk vitlökspulver4 msk mald korianderGör så här:Koka nudlarna, låt kallnaHacka grönsakerna och löken mycket tunt Blanda marinaden Blanda grönsaker och mar…

Svalkande Iste i sommarvärmen

Recept på isteI sommarvärmen är det trevligt att svalka sig med någon kyld dryck. Iste är en populär dryck som är busenkel att göra själv!Det går att använda sig av vilket sorts te som helst, men gröna tesorter samt fruktiga teer gör sig riktigt bra!Recept:Koka upp 1 liter vatten.Dosera ca 4-5 teskedar te per liter vatten.Låt dra ca 3-5 minuter för grönt te samt 10 minuter för frukt-te.Sila bort tebladen och tillsätt socker, honung eller stevia efter s…

Blötläggning av torkad chili + Recept på egen chilipasta

Användning av torkad chiliHär har vi samlat lite tips och trix gällande torkad chili, chiliflakes och chilipulver.Färsk chili är givetvis en utmärkt smaksättare i all form av matlagning, men hållbarhet och tillgång gör att det kan vara problematiskt att får tag på rätt sorts chili året om.Chili som är torkad har en lång hållbarhet (1-2 år) och behåller mycket smak i torkad form. Torkningsprocessen bidrar även till att helt nya smaker fra…

Chokladbräck med vit choklad och jordgubb

Chokladbräck med vit choklad och jordgubb!Enkelt recept för vackert och fantastiskt gott chokladbräck. Smält 1 chokladkaka (200 gr) med mjölkchoklad alternativt mörk choklad om man föredrar det.Bred ut på ett bakplåtspapper och ställ kallt till chokladen stelnat.Smält 1 chokladkaka med vit choklad och bred över den stelnade mörka chokladen.Lägg på hackade torkade jordgubbar och hackade hasselnötter(alt. krokant som på bilden). Ställ svalt och bryt till…
Produkter

Handla

Information