Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 9-16.30

Älgfärsburgare med 3 sorters lök och svartvinbärsdressing

Kryddlandet älskar att laga mat. Bäst är vi på att uppfinna nya recept av det vi har hemma. Det är kreativt och klimatsmart! 

För att göra det här kommer du behöva en mortel och tid. I gengäld får du många måltider som du snabbt plockar fram från frysen, som är både goda och hållbara! 

Älgfärs tenderar att innehålla mycket vätska. Tina färsen och krama ur den FÖRE du blandar den med något. Annars blir det inte bra. 

Älgfärsburgare (blir många) 

800 gram älgfärs

1 ägg

3 kokta potatisar

5 msk hel grönpeppar 

5 msk ekologisk biffkrydda

5 msk torkad svamp

4 msk torkad grön paprika

1 fint hackad gul lök 

Blanda alla ingredienser förutom ägg, potatis och färs. Här kommer morteln in. Grönpeppar smakar bäst mortlad, har du inte en mortel - sätt i dubbla plastpåsar och slå försiktigt med hammare så kornen krossas. 

När du blandat smaksättningen rör du i den urkramade färsen. Blanda väl. Tillsätt ägget. Mosa den kokta potatisen och rör sist i det. Ägg och potatis är viktigt, det binder ihop burgarna. De torkade ingredienserna bör inte bytas mot färska, då de tar upp en del av färsens vätska. Forma till burgare i bra storlek (vi gjorde mini). Stek i smör, ca 3 minuter på varje sida. 

3 sorters lök

1 gul lök

Gräslök

Blast av färsk gul lök 

4 msk citronsaft

4 msk fisksås

2 msk rapsolja med citronsmak

2 msk vitvinsvinäger 

Flingsalt med ramslök

2 tsk socker

Skär löken tunt. Häll över alla flytande ingredienser och blanda. Strö över flingsalt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca 20 minuter före servering. Viktigt att låta löken marineras, den blir krispig och vansinnigt god - annars kommer den vara rå. 

Svartvinbärsdressing 

1 dl svarta vinbär

5 msk majonäs

2 msk fet creme fraiche 

3 tsk vitlökspulver

Salt & peppar

Mosa vinbären till en smet. Rör i majonäs och creme fraiche, blanda. Tillsätt vitlökspulvret samt salt och grovmalen svartpeppar. 

Vi hade ingen sallad hemma så vi tog morotsblast. Bröden har vi bakat själva och är vanliga frukostfrallor smaksatta med kardemumma (också hel, mortlad). 

Lycka till & smaklig måltid!

Produkter

Handla

Information