Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 9-16.30

Kimchi på enkelt sätt

Kimchi

Kimchi är en traditionell koreansk rätt som är fermenterad. Även om tillredningen tar sin lilla tid (ca 2 veckor) så är det väldigt enkelt att göra och ingredienserna är ganska få. Allt som krävs är lite noggranhet samt tålamod. 

Det finns en mängd olika recept för Kimchi och ingredienserna kan skilja sig ganska mycket. Det går även att testa sig fram med olika grönsakskombinationer. I följande recept är det salladskålen(kinakål) som är grundingredienser. 

Ingredienser:

Skär salladskålen grovt. Salta in kålen rikligt och låt stå i några timmar. Skölj av kålen och krama ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda vatten, socker, fisksås och rismjöl. Koka upp försiktigt till såsen tjocknar. Tillsätt övriga ingredienser(lök, ingefära och chiliflingorna).

Lägg salladskålen i en störrebunke och häll sedan på såsen. Blanda runt väl. 

Häll sedan upp kålblandningen i en tätförslutande burk, gärna med bygel då trycket inne burken blir ganska stort under fermenteringen. 

Kimchin ska stå i rumstemperatur minst 1 dag, för att sedan stå i kyl ca 2 veckor innan den har nåt rätt smaknivå och är redo att förtäras!

 

Produkter

Handla

Information