Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 9-17

Skogsgravat kött

Gravat kött med smak från den svenska skogen!

Detta är totalt beroendeframkallande. Det är våldsamt begärligt och vansinnigt gott! Tyvärr är det ett litet pyssel då det tar några dagar. Dels måste du göra gransaltet och dels måste du grava köttet - låt inte det avskräcka dig! Vi börjar med saltet.

Se till att ha markägarens tillåtelse att plocka granskott, det ingår inte i allemansrätten. När du grejat det plockar du 20-25 st späda skott, det räcker till en sån här burk. Det är barren på skotten du vill ha, inte själva grenen. Så ta varsamt bort dem. Vi använde 2 dl av grovt salt som lämpar sig mycket bra till att köra i matberedare, det blir då som ett pulver som gör gravningen len och lyxig. Mixa alltså skotten och saltet, häll upp i en burk. Saltet håller sig väldigt länge, så passa på att göra en rejäl laddning! 

Receptlista granskottssalt

2 dl grovt salt

20 st späda skott av gran

Nu till att grava kött. Vilket kött du än använder, ska det varit fryst i minst tre dygn. Tina sen upp köttet.

Vi använde 250 gram svensk lövbiff som vi strimlade. Du behöver ca 3 msk socker och 5 msk gransalt totalt. Blanda detta först och strö sedan över det strimlade köttet. Rör om lite så blandningen fördelas bra. Ringla över lite sirap, strö över lite blåbärspulvermalda enbär samt vitpeppar. Förslut med lock. Nu ska det stå i kylen i tre dygn. När köttet är färdigt har det en djupröd färg och går enkelt att dra isär. Servera med rom, rödlök, hackad inlagd rödbeta, pressad citron och creme fraiche. Så gott!!

Receptlista till 250 gram kött

3 msk socker

3 msk saltblandning

1 msk sirap

1 msk blåbärspulver

1 tsk malda enbär

1 tsk mald vitpeppar

Produkter

Handla

Information