Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 9-16.30

Vietnamesiska vårrullar

Du behöver:

Rispapper

Valfria färska grönsaker

Ev. Räkor

Ev. glasnudlar

(Vi rekommenderar syrad vitkål, mynta och avocado)

Dippsås

0,5 dl soja

0,5 dl fisksås

2 msk sesamolja

2 msk citronsaft

1 msk flytande honung 

2 msk mald koriander

Chiliflakes

En fuktig kökshandduk

Gör dippsåsen först, den kan gärna stå och dra i rumstemperatur i en timme före servering. Blanda alla ingredienser och låt stå. 

Hur mycket grönsaker beror på hur många vårrullar du gör och hur mycket fyllning du lägger i. 

Blötlägg rispappret i ljummet vatten ca 30 sekunder. Placera det sen på en fuktig handduk. Det är viktigt, annars finns risk att rispappret fastnar i underlaget och går sönder. 

Lägg i grönsakerna i arket och vik ihop. Klart! 

PS, syrad vitkål är enkelt att göra själv. Strimla vitkål tunt och lägg i en skål. Häll över ca 1,5 dl citronsaft, 3 msk rapsolja och 3 msk flingsalt. Rör om några minuter så allt blandas. Låt stå ca en timme i rumstemperatur - färdigt!

Produkter

Handla

Information