Bönnudlar kallas också för Glasnudlar eftersom nudlarna blir genomskinliga när de värms upp i varmt vatten. Risbergs bönnudlar är tillverkade efter ett klassiskt recept bestående av stärkelse från gröna mungbönor och vatten.
Ett nystan med 250 gram torkade nudlar ger ca 650 gram kokta nudlar vilket motsvarar ca 5 portioner. Mjuka upp nudlarna i en skål med varmt vatten i 3-5 minuter. Tips: för att inte nudlarna ska klibba ihop, skölj i kallt vatten efter de blivit mjuka.
Servera nudlarna i sallader, grytor, wok, soppor eller som fyllning i vårrullar! Ett kul sätt att servera bönnudlar är att fritera dem (friteringen tar bara några sekunder)! Nudlarna får ett helt nytt utseende och sväller upp som popcorn och blir krispiga, perfekt som kul garnityr/topping med annorlunda krispig textur. .
Ingredienser: 100 % mungbönemjöl
Förpackning: 250 gram
Bönnudlar är fria från vetemjöl och ägg
#kryddlandet
Näringsvärde per 100 gram Energi Protein Fett Kolhydrater | 1390kJ/332KCAL 0,4g 0,2g 85,6g
|