Gochugaru, kodjokaro, är ett torkat koreansk rött chilipulver utan frön. Grovleken ligger mellan ett normalt pulver och flingor. Styrkan är medel och smakerna är angenämt fruktiga!
Den karakteristisk smaken framkommer vid torkningen av chilisorten taeyang-cho, som soltorkas och de komplexa tonerna bildas.
Namet Gochu-garu betyder helt enkelt chilipulver på koreanska.
Denna chilisort är ett måste för stora del av den koreanska maten och dess recept.
Kimchi, fermenterad kinakål eller andra mjölksyrade grönsaker, framställs med denna chilisort. Smakerna som kommer från chilipulvret är svåra att ersätta med ett vanlig chilipulver. Vill du testa ett enkelt recept på egengjord Kimchi har vi skapat ett här.
Koreansk chili kan användas till så mycket mer. Testa i marinader och dressing. Gör en jättegod dippsås med chili, ingefära och lite vitpeppar.
Blandas med fördel in i majonäs för att göra en helt egen chilimajonäs!
Ingredienser: krossad chili(capsicum annuum)
Finns i förpackning om 100 gram eller 1kg
Förvaras med fördel i frysen för bästa hållbarhet!
Näringsvärde per 100g
Energi 1322Kj/316kcal
Protein 20,3g
Fett 12,4g
-varav mättat 2,1g
Kolhydrater 51,1g
-varav från sockerarter 18,5g
Salt 0,04g