Black Garlic Peeled - Fermenterad Vitlök
Black Garlic är precis som namnet en svart vitlök. Den svarta vitlöken bildas genom fermentering av en helt vanlig vitlök. Processen förändrar både smaken och färgen radikalt!
Smaken blir mer fyllig och söt, de skarpa smakerna från vitlöken har försvunnit! Smaken kan även beskrivas som umami, den femte grundsmaken.
Fermenteringen sker i kontrollerad miljö under 3 veckors tid. Efter det torkas vitlöken under 1 vecka. Resultatet är en unik och enastående produkt som dessutom är helt naturligt fri från tillsatser.
Användningsområden:
Black garlic löser sig lätt i vatten. Mosa och blanda i vatten för att producera en egen svart vitlökspasta. Pastan kan sedan användas som smakhöjare i grytor, köttfärssås m.m.
Hacka ner i risotto, pastasåser eller till marinader.
Skiva ner i en sallad.
Går även att äta rå, mycket nyttigt!
Innehåller: 100 % fermenterad vitlök
Säljes som skalade vitlöksklyftor i en burk med 50 gram