Rykande färska vitlökar! Nu ännu större men till samma pris.
Nyhet! Vi har nu vitlökar från en liten odling i Spanien, där de tillreds i liten skala för att säkerställa kvalitet och färskhet.
Black Garlic är precis som namnet en svart vitlök. Den svarta vitlöken bildas genom fermentering av en helt vanlig vitlök. Processen förändrar både smaken och färgen radikalt!
Smaken blir mer fyllig och söt, de skarpa smakerna från vitlöken har försvunnit! Smaken kan även beskrivas som umami, den femte grundsmaken.
Fermenteringen sker i kontrollerad miljö under 3 veckors tid. Efter det torkas vitlöken under 1 vecka. Resultatet är en unik och enastående produkt som dessutom är helt naturligt fri från tillsatser.
Användningsområden:
Black garlic löser sig lätt i vatten. Mosa och blanda i vatten för att producera en egen svart vitlökspasta. Pastan kan sedan användas som smakhöjare i grytor, köttfärssås m.m.
Hacka ner i risotto, pastasåser eller till marinader.
Skiva ner i en sallad.
Går även att äta rå, mycket nyttigt!
Här hittar du flera recept!
Innehåller: 100 % fermenterad vitlök
Säljes som hel vitlök
Vikt 45 gram
Vikterna kan variera från vitlök till vitlök p.g.a. naturliga variationer.