Bönnudlar Glasnudlar Original ( 100 % Mungbönor)
Bönnudlar kallas också för Glasnudlar eftersom nudlarna blir genomskinliga när de värms upp med varmt vatten. Risbergs bönnudlar är tillverkade efter ett original recept bestående av stärkelse från gröna mungbönor och vatten.

Ett nystan med 250g torkade nudlar ger ca 650g kokta nudlar vilket motsvarar ca 5 portioner. Mjuka upp nudlarna i en skål med varmt vatten i 3-5 minuter. Servera nudlarna i sallader, grytor, woken, soppor eller som fyllning i vårrullar. Prova också att fritera bönnudlkar i olja (friteringen tar bara några sekunder). Nudlarna får då ett helt nytt utseende och sväller upp som popcorn och blir krispiga, perfekt som kul garnityr/topping med annorlunda krispig textur i exempelvis en sallad. Bönnudlar är fria från vetemjöl och ägg.
Ingredienser: 100 % mungbönemjöl

Näringsvärde per 100g Energi Protein Fett Kolhydrater | 1390kJ (332KCAL) 0,4g 0,2g 85,6g |