Hos Kryddlandet kan du köpa Black garlic till bra pris och snabb leverans! Kryddlandet säljer vitlökar från en fin liten odling i Spanien, där vitlöken tillreds att bli "black garlic" i liten skala för att säkerställa kvalitet & färskhet!
Läs detta!
Black Garlic är svart vitlök - det är så den ska se ut! Svart vitlök bildas genom fermentering av vanlig vitlök. Processen förändrar smak och färg helt & hållet. Smaken blir mer fyllig & söt - med mycket inslag av umami & den skarpa smaken från färsk vitlök försvinner. Fermenteringen sker i kontrollerad miljö under tre veckors tid. Efter det torkas vitlöken under en vecka. Resultatet blir black garlic - som utöver att vara en mycket god & användbar smaksättare, är naturligt fri från tillsatser. När du skalat klyftorna så känns de lite klibbiga.
TIPS på hur du kan använda black garlic:
- Mosa och blanda med lite vatten & använd vitlökspastan som smakförhöjare i grytor, marinad, köttfärssås, glaze exempelvis.
- Skala klyftorna och lägg i hela klyftor i grytan, såsen - i det du lagar. När du rör om, fördelas klyftorna allt eftersom. Tycker du att det är blir för stora bitar - prova då:
- Skala klyftorna och skär i mindre bitar & strö i grytan eller det du lagar och rör om.
Ingredienser: 100 % fermenterad, svart vitlök
Förpackning:
- 1 hel vitlök (återförslutningsbar påse i kraftpapper)
- 12 st hela vitlökar i storpack (återförslutningsbar ståpåse i kraftpapper, storpack)
Vikten kan variera från vitlök till vitlök p.g.a. naturliga variationer
Black garlic omfattas av särskilda bestämmelser i Kryddlandets köpvillkor
#kryddlandet