Krispig fermenterad kål som är smaksatt med chili, vitlök och ingefära. Kimchi innehåller olika typer av hälsosamma mjölksyrebakterier och är även rik på antioxidanter som tar bort fria syreradikaler.
Utvecklingskurvan för att lära sig att älska Kimchi påminner om den som gäller för kaffe, öl, vin, oliver och sill. Man måste först prova några kimchimåltider innan man får chansen att uppleva hur njutningen tar över och blir beroendeframkallande så man börjar längta till nästa måltid med kimchi. Servera Kimchi som en pikant sidorätt till exempelvis grillat/stekt nöt och fläskkött, grillad korv och till hamburgare och mustiga grytor.
Prova Kimchi Stir Fried Rice!
Vispa samman 2 ägg med 1 msk fisksås och stek lätt. Rosta 4 skivor bacon tills det blir krispiga. Stek 1 finhackad rödlök. Blanda samma dessa ingredienser med 500g kokt ris i stekpannan och tillsätt 1/2 burk med kimchi (215g). Stek och blanda runt i 3-4 minuter. Strimla några sockerärtor och blanda i. Toppa gärna med rostade sesamfrön före servering.
Ingredienser: Kimchikål, salt, scharlottenlök, chili, vitlök, ingefära och vatten.
Innehåller 215 gram förpackat på glasburk.
Näringsvärde per 100g
Energi 52,3kj/12,5kcal
Kolhydrater 1,25g
Natrium 220mg