GO-CHU-JANG-CHILISÅS
Koreansk fermenterad chilipasta som har en unikt kryddig och fruktig smak av solmogen chili. En klassisk koreansk stapelvara som är en av hörnstenarna i koreansk smaksättning . Används som dippsås till Bibimbap eller till annan grillad mat. Prova också som pikant smaksättare direkt i grytor, marinader, såser och dressingar
Ingredienser: Sojabönspasta (Doejang), glukos, chilipasta (GoChuJang), brunt socker, vitlök, vinäger, salt, risvin, sesamolja, citronkonventrat, alkohol, vetemjöl, rostade sesamfrön, vitlökskoncentrat, lökkoncentrat, vatten, ingefärskonventrat, förtjockningsmedel E414, konserveringsmedel E211, färgämne E160c, paprikaextrakt.
Innehåller: 235gr plastflaska
Näringsvärde per 100g
Energi 850kj/203kcal
Protein 4g
Kolhydrater 40g
-från socker 39g
Fett 3g
-mättat fett 0g
Salt 1,3g
Koreansk Friterad Kyckling med Gochujangsås

1 kg kycklingklubbor eller vingar (4 port)
1 dl Gochujang sås
3 msk rostade sesamfrön
2 dl vetemjöl eller majsmjöl
200g Panko ströbröd
Några nypor salt och några varv med svartpepparkvarnen

Häll mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner några kycklingdelar åt gången i påsen, vrid om och skaka påsen så att mjölet och kryddorna fördelas jämnt över kycklingen.

Doppa kycklingen i uppvispat ägg och lägg sedan kycklingdelarna i en påse med Panko ströbröd, vrid om och skaka påsen så att ströbrödet fördelas jämt över kycklingen.

Hetta upp olja i en fritös eller i en kastrull (fylld till hälften) till 180 grader (kolla med termometer så att temperaturen är rätt). Fritera kycklingdelarna gyllenbruna i små batcher i cirka 5 minuter eller tills de är genomstekta. Lägg kycklingen att rinna av på lite hushållspapper.

Lägg ner kycklingdelarna i en stor skål och klicka över med gochujangsåsen. Blanda runt ordentligt och lägg upp på ett stort fat. Strö över rostade sesamfrön och servera med en fräsch sallad och nykokt rundkorning ris.