Jackfrukt Grön i saltlag
Inlagd grön omogen Jackfruit. Populär grönsak som kan användas till att gör vegetarisk pulled pork.
Recept från Risberg:
VEGETARISK PULLED PORK (4 port)
600g med grön omogen Jackfruit (2 burkar)
Grillkrydda exempelvis Chef Paul Meat Magic eller Barbecue Magic
Bulliards Chipotle sås
Din favorit-BBQ sås
1 flaska öl 33cl
3 dl grönsaksbuljong
Eventuellt lite extra salt och peppar
Instruktioner:
Öppna burken och häll av vattnet.
Skölj Jackfruitbitarna i kallt vatten och torka dem med hushållspapper.
Krydda varje bit med Meat Magic och några droppar med chipotlesås.
Stek i olja eller smör i en gryta på mellanvärme i några minuter tills alla sidor har fått en fin gyllenbrun färg.
Häll i grönsaksbuljongen och en flaska med exempelvis IPA öl eller annan öl med kraftig smak.
Sjud under lock på svag värme i ca 50 minuter.
Lägg bitarna med kokt Jackfruit i en ugnsfast form och täck botten med ca 1 dl av kokbuljongen.
Häll över Jackfruitbitarna men din favorit BBQ sås och droppa på med lite chipotlesås.
Sätt in formen i ugnen på 200 grader med grillfunktion.
Grilla i ca 20 minuter.
Tag ut formen och tyck sönder Jackfruitbitarna med en gaffel så de blir trådiga.
Grilla sedan ytterligare i ca 15-20 minuter tills den trådiga Jackfruiten har fått fin färg och blivit lite knaprig.
Smaka av med salt och pepprar och sedan är den "vegetariska Porken" klar att servera i en fralla eller i ett taco skal med klassiska tillbehör. Smaklig måltid!
Tillverkad i Thailand.
Ingredienser: Grön Jackfrukt, vatten, salt, surhetsreglerande medel(E330).
innehåller 565 gr (avrunnen vikt 280 gr)
NÄRINGSVÄRDE PER 100G
Energi Fett -varav mättat Kolhydrater -varav socker Protein Salt | 165Kj/40Kcal 2,1g 0,3g 3,4g 0g 1,1g 0,49g |