Garam Masala Paste - Currypasta
Patak's currypasta passar utmärkt till olika marinader, används direkt på köttet eller blandas 50:50 med vanlig yoghurt. Marinera köttet och tillaga det sedan på en grill eller i ugnen.
Receptförslag: Masala Chicken Curry
2 portioner
Ingredienser:
2 msk vegetabilisk olja
En medelstor lök, Tärnad
60g Pataks Garam Masala Currypasta
250g tärnat Kycklingbröst
200g färska eller krossade tomater
2-3 Curryblad
2 tsk Korianderblad
½ tsk Grovmalen svartpeppar
Socker efter smak
Gör såhär:
• Stek löken gyllenbrun i en stor kastrull
• Rör i Patak s Garam Masala Curry Paste, tillsätt tomater, socker och korianderbladen. Blanda väl.
• Tillsätt lite vatten om det behövs, täck pannan och låt sjuda på låg värme under ca 10 minuter.
• Lägg i kycklingen och skeda sås över den. Täck med lock och koka i ytterligare 10-15 min på låg värme.
• Servera garnerad med korianderblad och svartpeppar.
• Blir lika läckert med Nötkött, lamm eller vegetarisk!
Lämplig för vegetarianer och glutenfria måltider.
Denna produkt är oljebaserad och förpackningen är inte helt läckagesäker då den ej står upprätt. Då vi inte kan garantera upprätt transport kan ett mindre läckage ske på vägen. För mer info se våra köpvilkor.
Ingredienser: vatten, malda kryddor(koriander, spiskummin, paprika, svartpeppar, kanel, ingefära, kryddnejlika, chil), rapsolja, salt, majsmjöl, ättiksyra, citronsyra, tamarind, vitlökspulver.
Kan innehålla spår av SENAP, JORDNÖT och NÖTTER.
Säljs i en glasburk som innehåller 283 gram.
OBS! Det är viktigt att produkten inte konsumeras utan att först tillaga den.