Szechanpeppar, eller sichuanpeppar (eller blompeppar), är en viktig och klassisk kinesisk krydda. Den är en självklar del av det kinesiska köket - i synnerhet i provinsen Sichuan. Kryddan består av skalet av en liten frukt och är inte en peppar i den bemärkelse som vi tänker om peppar (!). Att szechuanpeppar omnämns som peppar har självklart med sin ma la att göra; den kryddiga och intensiva upplevelsen med domning och smak den ger, som kan föra tankarna till en riktigt bra peppar!
Jordnära, med toner av citrus och lång eftersmak är karaktärsdrag hos denna szechuanpeppar!
I Japan heter samma peppar sansho och i Nepal timutpeppar och används i Asien lite likt hur Skandinavien använder sin svartpeppar, med andra ord - det är en allkrydda med många användningsområden inom det asiatiska köket. I Kryddlandets stora sortiment av kryddor finns även Grön szechuanpeppar, Röd szechuanpeppar samt självklart en klassisk, hel Svart szechuanpeppar!
Finmald szechuanpeppar i pulverform!
Passar extra bra till: en all-peppar inom asiatisk matlagning
Ingredienser: mald szechuanpeppar
Förpackning: 50 gram (plastpåse)
Ursprung: Kina
#kryddlandet
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1079kJ / 257kcal
Kolhydrater 36,5g
- varav sockerarter 0g
Fett 8,9g
- varav mättat 0g
Protein 6,7g
Salt 0,12g