Misopasta framställs genom fermentering av sojabönor, ris, salt och vatten och med hjälp av mögelsvampen koji-Aspergillus oryzae. Misopasta används främst som vegetabilisk buljong i soppor, grytor, bröd, dressingar och såser. Tillsätt misopastan i slutet av matlagningen, låt den inte koka om du vill bevara de nyttiga näringsämnena. Sakuras misopasta har låg salthalt och innehåller inga smakförstärkare eller tillsatser, istället innehåller den naturlig ”umami” som också kallas den femte smaken.
Säljs på burk med 500 gram
Ingredienser: fermenterade sojabönor, rismjöl och salt
Prova världens godaste dippsås med Umamismak
Blanda samman 1 dl majonnäs med 1 msk misopasta.
Serva dippsåsen med nykokt grön sparris eller lättkokta sockerärtor. Dippsåsen passar också till kokt och grillad fisk.
Flera Japanska recept med Miso-pasta hittar du här.
Näringsvärde per 100g Energi Kolhydrater Protein Fibrer Fett -varav mättat Salt | 570kJ/161 kcal 17,0g 12,0g 5,3g 5,0g 0,9 11,3g |