SSAMJANG - BBQSÅS
Aromatisk kryddig grillsås från Korea som är tillverkad av Doenjang (koreansk misopasta), Gochujang chilipasta, lök, vitlök, ingefära och sesam. Prova Ssamjang som pikant dippsås när du grillar kött eller fisk. Ssamjang passar också som smaksättare i grytor, soppor och såser. Ta ett salladsblad och lägg på en bit med grillat kött, Kimchi, kokt ris och en klick med Ssamjangsås.
Rulla ihop till ett paket och ät.
Ingredienser: Sojabönspasta (Doejang), glukos, chilipasta (GoChuJang), brunt socker, vitlök, vinäger, salt, risvin, sesamolja, citronkoncentrat, alkohol, vetemjöl, rostade sesamfrön, vitlökskoncentrat, lökkoncentrat, vatten, ingefärskoncentrat, förtjockningsmedel E414, konserveringsmedel E211, färgämne E160c, paprikaextrakt.
Innehåller: 235gr plastflaska
Näringsvärde per 100g
Energi 285kj/201kcal
Protein 7g
Kolhydrater 32g
-från socker 29,1g
Fett 5g
-mättat fett 0g
Salt 4,2g
Bulgogi marinerad entrecote med Ssamjangsås

Maträtten kallas även "eldkött" - inte för att det är hett och starkt, utan för att i Korea grillar man helst bulgogin över en öppen eld, helst direkt på bordet!

4 personer (30 minuter + 1 timme marinering)
Ingredienser:
600 g tunt skivad entrecote
1,5 dl Bulgogimarinad

Tillbehör
1 dl Ssamjangsås
4 dl kokt Koreanskt/japanskt rundkornigt kokt ris och
24 stora salladsblad (romansallad)
1 brk 215g Kimchi eller annan picklad grönsak

Skiva entrecote i tunna skivor och marinera köttet i minst 1 timme i kylskåp.
Hetta upp en stekpanna tills den är rykande het. Stek köttskivorna hastigt, bara några sekunder på varje sida. Det är viktigt att inte steka för länge, för då blir köttet överstekt. Lägg bara några köttskivor i taget i pannan så den inte kyls ner och kokar köttet.

Servera genast det nysteka köttet i ett salladsblad tillsammans med kokt ris, en klick med Ssamjangsås och lite Kimchi eller annan picklad grönsak.Rulla ihop till ett paket och njut.
Prova också spännande sidorätter som sesam och vitlöksmarinerade böngroddar och krispiga romansalladsblad med krämig sesamdressing. Stekta silverlökringar, chilimarinerad gurka med rostade sesamfrön . Man kan också byta bort Ssamjang såsen mot Gochujang sås.