Produkten har blivit tillagd i varukorgen

  Frakt från 39 kr - Fri frakt över 500 kr i varuvärde!

Ring eller Chatta med oss!   0708 - 15 66 33 Mån-Fre 10-17

Kampotpeppar Fermenterad

35 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager!

Produktbeskrivning:

Fermenterad (grön) peppar från Kambodja, provinsen Kampot. Grön, nyskördad kampotpeppar konsumeras direkt eller: fermenteras på klassiskt vis tillsammans med havssalt för längre hållbarhet. Kampotpeppar (Piper Nigrum) är en mycket delikat pepparsort och sorterna från Kampot anses ofta vara bland de bästa i världen. Pepparn har en lång odlingstradition och framställs inte i större volymer, vilket gör den till en mycket omsorgsfullt framställd peppar. Den fermenterade kampotpepparns smak förstärks tack vare sin framställningsprocess och ger en peppar med intensiv arom och viss sötma. Också färgen ändras och pepparkornen blir svarta, från att ha varit gröna vid skörd. Pepprigheten finns kvar och blir snarare rund än distinkt. Ger som bonus, utöver en riktigt god och lyxig peppar - mycket smakförstärkande effekt! 

Kampotpeppar består av fyra sorter som skördas/framställs i den här ordningen:
Grön kampotpeppar (omogen frukt, konsumeras direkt eller fermenteras)
Svart kampotpeppar (framställs av omogen, grön kampotpeppar)
Röd kampotpeppar (plockas före övermognad)
Vit kampotpeppar (framställs av mogen kampotpeppar)


Passar extra bra till: nöt, fisk, vegetariskt, veganskt
Ingredienser: hel grön, fermenterad kampotpeppar (80 %), salt
Förpackning: 25 gram (påse)
Kampotpeppar är ett ursprungsskyddat livsmedel, vilket betyder att endast peppar odlad i regionen får säljas under namnet Kampot
#kryddlandet




Artikelnummer:
14279

Produkter

Handla

Information