Kalebassen är egentligen en urgröpt frukt och fungerar som en temugg för traditionell sydamerikansk Yerba Mate!
Kombinera med en Bombilla och du blir den trendigaste tedrickaren!
Säljes styckvis. Kalebassen är en naturprodukt och variationer i färg, form och storlek kan förekomma.
Innan kalebassen används för första gången måste kalebassen förberedas. Denna processen kallas traditionellt "curado".
1. Fyll kalebassen till hälften med Yerba Mate
2. Fyll den med varmt vatten
3. Låt mate-vattenblandningen vila i kalebassen i cirka 24 timmar
Curado-metoden förhindrar att kalebassen ger ifrån sig en träaktig smak och stänger porerna.
Kalebasser är en naturprodukt. Observera att följande för att förhindra att kalebassen mögel och för att hålla den i gott skick:
- Lämna inte vatten i kalebassen under långa perioder (förutom den förberedande Curado-metoden)
- Skölj altid kalebassen efter användning
- Låt kalebassen torka helt med öppningen uppåt
Skulle mögel ändå ha utvecklats kan dessa vanligtvis tas bort med följande steg:
- Häll kokande vatten i kalebassen och låt stå i 10 minuter
- Skrapa ytan på insidan med en sked
Vi rekommenderar inte den alternativa metoder att flamma insidan av kalebassen med hjälp av etylalkohol och tändstickor, då risken för skador är hög och en smak av alkohol kan finnas kvar i framtida infusioner.