Szechanpeppar, eller sichuanpeppar (eller blompeppar), är en viktig och klassisk kinesisk krydda. Den är en självklar del av den kinesiska matlagningen, i synnerhet i provinsen Sichuan. Kryddan består av skalet av en liten frukt och är inte en peppar i den bemärkelse som vi tänker om peppar. Att szechuanpeppar omnämns som peppar har självklart med sin ma la att göra; den kryddiga och intensiva upplevelsen med domning och smak den ger, som kan föra tankarna till en riktigt bra peppar. Jordnära, med toner av citrus och lång eftersmak är karaktärsdrag hos denna szechuanpeppar!
I Japan heter samma peppar sansho och i Nepal timutpeppar och används i Asien lite likt hur Skandinavien använder sin svartpeppar, med andra ord - det är en allkrydda med många användningsområden inom det asiatiska köket.
Passar extra bra till: en all-peppar inom asiatisk matlagning
Förpackning: 50 gram (burk), 50 gram (refill, påse), 1 kg (påse)
Ingredienser: hel szechuanpeppar
Ursprung: Nepal
#kryddlandet
Näringsvärde per 100 gram
Energi 1053kJ / 253kcal
Kolhydrater 37,5g
- varav sockerarter 0g
Fiber 28,9g
Fett 8,5g
- varav mättat 0g
Protein 6,5g
Salt 48mg